Afrikaanse wilde honden keren terug naar Malawi

0
1390
Chinko Centraal Afrikaanse Republiek

Malawi – Op 27 juli 2021 werden 14 Afrikaanse wilde honden met succes overgebracht vanuit Zuid-Afrika en Mozambique naar Liwonde National Park en het Majete Wildlife Reserve. Met dit historische project keert deze bedreigde en iconische soort terug in Malawi. 

De translocatie werd uitgevoerd door een samenwerking tussen de Endangered Wildlife Trust (EWT) en African Parks, die de beschermde gebieden van Liwonde en Majete beheert in samenwerking met het Department of National Parks and Wildlife (DNPW) van Malawi. 

De herintroductie van de dieren maakt deel uit van een grote internationale inspanning om Afrikaanse wilde honden te behouden. Naar schatting leven er nog maar 6600 individuen, of slechts 700 broedparen in het wild in heel Afrika. 

“De wilde hond is een van Afrika’s meest bedreigde zoogdieren, dus we zijn enorm trots dat we veilige plekken in Malawi hebben kunnen creëren waar hun voortbestaan ​​op lange termijn kan worden verzekerd”, verteld de directeur van het Malawi Department of National Parks and Wildlife, Brighton Kumchedwa. “Het behoud van het natuurlijk erfgoed van ons land staat centraal in onze nationale ontwikkelingsstrategie. In de afgelopen twee decennia heeft onze samenwerking met African Parks en lokale gemeenschappen geholpen om meerdere iconische soorten in onze beschermde gebieden te herstellen, wat niet alleen heeft bijgedragen aan het behalen van wereldwijde biodiversiteits doelstellingen, maar ook aan duurzame economische groei”. 

De Afrikaanse wilde honden zijn afkomstig uit Gorongosa National Park en Karingani Game Reserve in Mozambique, en Somkhanda Community Game Reserve en Maremani Nature Reserve in Zuid-Afrika. Op 27 juli vlogen alle 14 dieren in één vliegtuig van Massingir Airport in Mozambique naar Blantyre in Malawi. Acht werden vrijgelaten in Liwonde National Park en zes in in Majete Wildlife Reserve. Ze zullen enkele weken verblijven in een omheind gedeelte, zodat ze zich kunnen aanpassen aan de nieuwe omstandigheden voordat ze volledig worden vrijgelaten in de bredere parkgebieden.

30-08-21

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.