Recept voor Thiéboudienne uit Senegal

0
494
Thiéboudienne Senegal

Thiéboudienne is een traditioneel Senegalees gerecht dat bestaat uit rijst met vis en groenten. Hier is een basisrecept voor Thiéboudienne:

Ingrediënten:

  • 500 gram visfilets (bijv. zeebaars, tilapia of snapper)
  • 2 kopjes rijst
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in plakjes gesneden
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 1 paprika, in reepjes gesneden
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gemalen rode peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Plantaardige olie

Bereidingswijze Thiéboudienne:

  1. Was de rijst grondig en laat het weken in water terwijl je de andere ingrediënten voorbereidt.
  2. Verhit wat olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak het kort mee om de smaken te ontwikkelen.
  4. Voeg de wortel, aubergine, paprika en tomaten toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het een paar minuten sudderen.
  5. Breng de groenten op smaak met de gemalen rode peper, paprikapoeder, kurkuma, bouillonpoeder, zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
  6. Leg de visfilets bovenop de groenten in de pan. Bestrooi ze met wat zout en peper.
  7. Giet voldoende water in de pan om de ingrediënten te bedekken. Breng het geheel aan de kook.
  8. Voeg de geweekte rijst toe aan de pan en roer alles voorzichtig door. Zorg ervoor dat de rijst gelijkmatig verdeeld is.
  9. Dek de pan af en laat het geheel op laag vuur sudderen tot de rijst gaar is en de vis goed gaar is.
  10. Controleer regelmatig of er voldoende vocht in de pan is en voeg indien nodig wat water toe.
  11. Serveer de Thiéboudienne warm en geniet ervan met een frisse salade of bijgerechten naar keuze.

Dit recept is een basisversie van Thiéboudienne en je kunt het naar eigen smaak aanpassen door extra groenten, kruiden of specerijen toe te voegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.